دکتر آرمان انقطاع » تعویض پروتز سینه یا برداشتن ایمپلنت سینه
مدت زمان مطالعه ۱۲ دقیقه

تعویض پروتز سینه یا برداشتن ایمپلنت سینه

فهرست مطالب

تعویض پروتز سینه در صورت وجود انقباض شدید کپسولی، نشت یا پارگی ایمپلنت، مشکوک به ALCL یا تغییرات طبیعی بدن به دلیل نوسانات وزن یا بارداری که باعث افتادگی سینه می شود، توصیه می شود. در این عمل‌، ایمپلنت‌هایی که زمانی برای بازسازی سینه یا جراحی بزرگ‌کردن سینه استفاده شده بود، جایگزین می‌شوند یا برای همیشه حذف می‌شوند.

بسیاری از زنان که در گذشته جراحی پروتز سینه را انجام داده اند، باز هم به پزشک مراجعه می‌کنند تا ایمپلنت هایشان دوباره بررسی شود. زیرا ایمپلنت های سینه در طول سال ها در بافت سینه های شما قرار گرفته است. بررسی دقیق این پروتزها و در صورت لزوم تعویض پروتز یا برداشتن ایمپلنت سینه ضروری می‌باشد.

هدف از این جراحی، جایگزین کردن پروتزهای قدیمی با پروتزهای جدید است که توسط بهترین جراح پروتز سینه در تهران انجام می شود. این جراحی معمولا به منظور تغییر یا بهبود ظاهر سینه ها همراه با تعویض مواد پروتز است.

دلایل تعویض پروتز سینه

صرف نظر از علت، درد یا سوزش مداوم نتیجه طبیعی جراحی بزرگ کردن سینه نیست. بیمارانی که هر دو را تجربه می کنند باید فورا با جراح خود قرار ملاقات بگذارند و وضعیتشان بررسی شود.

ایمپلنت سینه شما پاره شوددر اثر فشار فیزیکی ناگهانی یا شدید (مانند تصادفات رانندگی) یا از طریق پیری و ضعیف شدن پوسته ایمپلنت ممکن است پارگی ایمپلنت اتفاق بی‌افتد.
پارگی ایمپلنت سالین باعث تخلیه تقریباً فوری سینه آسیب دیده می شود و تشخیص آن را آسان می کند.
در مقابل، پارگی در ایمپلنت های سیلیکونی بدون سونوگرافی یا MRI قابل تشخیص نیست زیرا ژل سیلیکون چسبناک داخل ایمپلنت به آرامی نشت می کند.
در حالی که پارگی ایمپلنت سینه یک مورد اورژانسی و تهدید کننده زندگی نیست، مهم است که ایمپلنت آسیب دیده برای جلوگیری از عفونت یا ایجاد بافت اسکار داخلی بیش از حد برداشته شود.
ایمپلنت سینه شما پایین آمده باشداگر پوست و بافت نتواند به اندازه کافی از ایمپلنت سینه حمایت کند، ممکن است ایمپلنت به تدریج زیر چین سینه بیفتد. این عارضه بیشتر در ایمپلنت های بزرگ یا سنگین دیده می شود، اما بارداری پس از جراحی یا شلی پوست به دلیل سن نیز می تواند باعث پایان رفتن ایمپلنت شود.
افتادگی سینه ها غیر معمول نیست. اما بر خلاف سینه‌هایی که به‌طور طبیعی در طول زمان می‌افتند، جایی که نوک سینه‌ها همراه با بافت پستان می‌افتند، ایمپلنت‌های پایین‌تر باعث می‌شوند که نوک سینه‌ها با پایین‌تر افتادن ایمپلنت‌ها به سمت بالا حرکت کنند. همچنین برای بیماران معمول است که بتوانند طرح کلی ایمپلنت پایین رفته را احساس کنند و ببینند.
ایمپلنت سینه شما در حال حرکت یا چرخش باشدطبیعی است که پروتز سینه در طول زمان در موقعیت کمی متفاوت قرار بگیرد. اگر ایمپلنت ها به مکان های متفاوتی روی دیواره قفسه سینه حرکت کنند خطرناک است و طبیعی نیست. این مورد جابجایی ایمپلنت نامیده می شود و روش های مختلفی برای جابجایی ایمپلنت وجود دارد.
جابجایی جانبی ایمپلنت ها (ایمپلنت ها که خیلی از خط وسط قفسه سینه دور می شوند) ممکن است زمانی رخ دهد که محل قرار گیری ایمپلنت خیلی بزرگ باشد. سمماستی یا ادغام ایمپلنت ها در وسط قفسه سینه، عارضه نادری است که با برداشتن بافت بیش از حد در نزدیکی استخوان سینه ایجاد می شود که به نوبه خود باعث جدا شدن عضله بین سینه ها می شود.
محل قرار گیری بیش از حد بزرگ ایمپلنت نیز می تواند منجر به چرخش ایمپلنت شود. بیماران ممکن است نتوانند تشخیص دهند که ایمپلنت گرد چرخیده است یا خیر، اما چرخش ایمپلنت های قطره اشکی ظاهری بسیار سنگین و غیرطبیعی از سینه ایجاد می کند.
ایمپلنت سینه شما تغییر شکل داده باشداگر ایمپلنت پاره شود، جابجا شود، بچرخد، پایین بیاید یا به شکل دیگری جابجا شود، شکل ایمپلنت می تواند تغییر کند.
تغییرات در شکل ایمپلنت معمولاً به صورت نامتقارن رخ می دهد، به این معنی که در یک سینه یا سینه دیگر رخ می دهد. حتی اگر هر دو ایمپلنت تغییر شکل دهند، ممکن است به یک شکل تغییر نکنند. این عدم تقارن از نظر پزشکی خطرناک نیست، اما می تواند باعث احساس ناراحتی قابل توجهی برای بیماران شود و یافتن سوتین و لباس مناسب را دشوار کند.
از اندازه سینه خود ناراضی باشیددر حالی که اکثر بیماران از نتایج بزرگ کردن سینه خود راضی هستند، برخی از بیماران متوجه می شوند که آرزو می کنند کاش یک ایمپلنت با اندازه متفاوت – بزرگتر یا کوچکتر – می گرفتند.
ایمپلنت سینه شما باعث درد یا ناراحتی شما می شودایمپلنت‌های دردناک یا ناراحت‌کننده می‌تواند نشان‌دهنده تعدادی از مسائلی باشد که نیاز به جراحی تعویض پروتز سینه دارند، از جمله انقباض کپسولی، غدد لنفاوی آسیب‌دیده، سروما در حال رشد، اعصاب فشرده یا قرار دادن نادرست ایمپلنت. اگر ایمپلنت سیلیکونی دارید، درد ممکن است ناشی از پارگی یا نشت ایمپلنت شما باشد.
حتی اگر مشکل جدی باعث ایجاد درد نشود، برخی از بیماران احساس می‌کنند که ایمپلنت‌ها آنقدر اذیت کننده هستند که زندگی روزمره آنها را مختل می‌کند، به خصوص اگر ایمپلنت مورد استفاده خیلی بزرگ یا نامناسب برای فرد باشد.

زمان مناسب تعویض ایمپلنت سینه

پروتز سینه سیلیکونی و پروتز سینه آب نمکی،  ایمپلنت سینه هایی با ماندگاری بالا و طولانی هستند. با این حال، هیچ ایمپلنت سینه ای وجود ندارد که دائمی باشد و شما تا آخر عمر آن را داشته باشید. قاعده کلی ایمپلنت سینه این است که شما تا حدود ده سال نیازی ندارید که ایمپلنت سینه خود را عوض کنید. برخی از بیماران با خیال راحت ایمپلنت سینه های خود را برای مدت طولانی تری نگه میدارند و مشکلی برایشان پیش نمی‌آید، همینطور برخی نیز وجود دارند که نیاز است زودتر ایمپلنت خود را تعویض کنند. در ادامه زمان تعویض پروتز سینه ذکر شده است.

زمان تعویض پروتز سینه
زمان تعویض پروتز سینه

به دنبال افزایش سن، پوست و بافت‌های سینه شما مانند باقی اعضای بدنتان پیر و افتاده می‌شوند و احتمالاً در برخی مواقع ممکن است شرایطی را به وجود آورد که نیاز باشد ایمپلنت‌های خود را تعویض کنید. با این حال، بازهم برای هر کسی تعویض ایمپلنت سینه متفاوت است.

متأسفانه، در برخی از بیماران ایمپلنت ممکن است عارضه‌ای ایجاد کند که نیاز باشد دوباره جراحی برای اصلاح سینه انجام شود.

با وجود تمامی این موارد، یکی از بزرگترین دلایل انجام جراحی تعویض پروتز سینه، تغییر زیبایی ظاهر آن است. اگر ایمپلنت های شما در دهه 20 سالگی شما قرار داده شده باشند و اکنون در اواخر 30 سالگی یا اوایل دهه 40 زندگی خود باشید، ممکن است دیگر تمایلی به همان ظاهر نداشته باشید و قصد داشته باشید ظاهر سینه های خود را تغییر دهید.

به دنبال افزایش سن بسیاری از زنان افزایش وزن را تجربه خواهند کرد. این افزایش وزن به ویژه در سینه ها مشخص می‌شود، به همین دلیل افراد ممکن است متوجه شوند که دیگر نیازی به ایمپلنت سینه بزرگ ندارند و احتمالاً خود بخواهند که ایمپلنت هایشان را تعویض کنند. حتی برخی از زنان ترجیح می‌دهند که ایمپلنت‌های خود را به‌طور کلی درآورند زیرا سینه های خودشان به اندازه کافی بزرگ شده است. انتخاب مناسب برای شما به آناتومی فردی و نتیجه دلخواه شما بستگی دارد.

جلسه مشاوره قبل از عمل تعویض پروتز سینه

شما خواسته هایتان را با جراح پلاستیک در میان گذاشته و او معاینه فیزیکی انجام می دهد. هر گونه ناراحتی که ایمپلنت سینه برای شما ایجاد می‌کند، مورد بحث قرار می گیرد. این گفت و گو به جراح پلاستیک تصویر واضحی از وضعیت اولیه و نتیجه مورد انتظار می دهد. در طی این مشاوره کپسولی بودن، شکل سینه ها و خاصیت ارتجاعی پوست بررسی می شود.

در طول مشاوره، جراح شما موارد زیر را ارزیابی می‌کند:

  • وضعیت بافت طبیعی سینه شما
  • رنگ پوست و خاصیت ارتجاعی
  • قرار دادن و سلامت ایمپلنت فعلی شما
  • موقعیت نوک پستان

برای ارائه ظاهر ایده آل، با پزشک، بهترین گزینه های درمانی را مورد بحث قرار خواهید داد. یکی از گزینه های درمانی برای بسیاری از بیماران، لیفت سینه است.

اگر می‌دانید در آن زمان کدام برند و یا جنس ایمپلنت‌ها را گذاشته‌اید، لطفاً در اولین جلسه مشاوره این اطلاعات را به جراح پلاستیک دهید. پس از این مشاوره، می‌دانید که چه گزینه‌هایی وجود دارد، بسته به انتخاب خودتان تعویض پروتز و یا برداشتن ایمپلنت سینه را انتخاب می‌کنید، هر کدام که برایتان مناسب تر است.

در جلسه مشاوره، اینکه کدام ایمپلنت‌ها جایگزین خواهند شد، در جلو یا پشت عضله سینه قرار می‌گیرند و جای زخم‌ها، همه مشخص خواهند شد. پس از مشاوره با جراح پلاستیک، مشاور تمامی موارد کاربردی در خصوص برنامه ریزی و هزینه ها به شما گفته می‌شود. اگر بعد از اولین مشاوره بازهم سوالی داشتید؛ سپس برای دومین مشاوره قبل از عمل اقدام کنید.

چگونه برای جراحی آماده می شوید؟

  • حتما قبل از عمل ناشتا باشید (بعد از ساعت 11 شب چیزی نخورید و ننوشید)
  • در مورد مصرف داروی خود با جراح پلاستیک صحبت کنید تا بدانید در روز جراحی چه چیزی را می توانید یا نمی توانید مصرف کنید.
  • با یکی از نزدیکان خود هماهنگ کنید تا بعد از جراحی شما را به خانه ببرد زیرا شما پس از عمل قادر به رانندگی نیستید.
  • لطفاً لباس راحتی بپوشید تا بتوانید بعد از جراحی به راحتی لباس های خود را تن کنید.

تعویض پروتز سینه چگونه انجام می‌شود؟

تعویض یا برداشتن ایمپلنت سینه (احتمالاً با برداشتن انقباضات کپسولی) به طور متوسط حدود سه ساعت طول می کشد و عمل معمولاً با بیهوشی عمومی انجام می شود. قبل از عمل با متخصص بیهوشی جلسه ای خواهید داشت تا شما را به بهترین شکل ممکن آماده کند و با خیال راحت تحت بیهوشی قرار بگیرید. برای این مصاحبه باید یک پرسشنامه سلامت عمومی را تکمیل کنید.

در روز عمل به میز پذیرش اطلاع می‌دهید که نوبت جراحی دارید و از آن لحظه به بعد پرستار شما را به اتاق عمل راهنمایی می کند که در آن مدت زمان هنوز فرصتی برای پرسیدن سوالات از جراح پلاستیک وجود دارد. پس از علامت گذاری ناحیه مورد عمل، بیهوش می شوید.

در حین جراحی، پروتزهای قدیمی برداشته می شوند و مجدداً از طریق یک برش چهار تا پنج سانتی متری در چین طبیعی سینه وارد می شوند. در برخی موارد فقط پروتز برداشته می‌شود و جایگزینی صورت نمی‌گیرد. در صورت امکان، جراح پلاستیک از محل اسکار قدیمی برش را ایجاد می‌کند.

اگر تصمیم به برداشتن دائمی پروتزهای سینه دارید، جراح پلاستیک می تواند پوست اضافی را به دلیل کشیدگی پوست اصلاح کند. جراح پلاستیک در طول مشاوره قبل از جراحی این موضوع را با شما در میان خواهد گذاشت. در پایان عمل، برش ها با دقت بخیه می شوند. در صورت لزوم، سینه ها با بانداژ حمایتی پانسمان می شوند که به بهبودی سینه ها کمک می کند.

بعد از عمل در اتاق ریکاوری از خواب بیدار خواهید شد. وقتی کاملاً هوشیار هستید، به خانه خود می روید. البته اگر احساس خوبی داشته باشید و پزشک یا پرستار فکر می کند که این امر موجه است، می توانید به خانه بروید.

مراقبت های بعد از تعویض پروتز سینه

بعد از عمل، کلینیک به شما یک گن می دهد که باید در هفته های اول شبانه روز آن را بپوشید. مهم است که در چند روز اول پس از جراحی استراحت کافی داشته باشید و مراقبت های بعد از پروتز سینه را انجام دهید. بعد از چند روز می توانید دوباره کارهای سبک خانگی و اداری را انجام دهید. در دو هفته اول از انجام کارهای سنگین و بلند کردن وزنه خودداری کنید. شش هفته پس از جراحی دوباره انجام دادن ورزش مجاز است. ناگفته نماند که باید مراقب ناحیه ای که در چند هفته اول بر روی آن عمل کرده اید باشید.

تعویض پروتز سینه

توصیه های بعد از جراحی عوض کردن پروتز سینه

درصورت بروز هرکدام از موارد زیر باید به پزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز اقدام به بستری شدن کرد.

  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • افزایش ضربان قلب به شکل غیرطبیعی

در انتها لازم به ذکر است که اگر فردی قصد انجام جراحی تعویض پروتز سینه را دارد، جهت اطمینان از این کار، بهتر است که مدتی را صرف کسب اطلاعات درباره روند جراحی، طول درمان آن و بررسی عکسهای مربوط به جراحی کرده و بعد از کسب اطلاعات کافی اقدام به پیگیری روند جراحی کند.

اگر می‌خواهید اندازه ایمپلنت‌های خود را تغییر دهید، اکثر پزشکان توصیه می‌کنند قبل از انجام عمل جراحی اولیه، حدود یک سال پس از جراحی اولیه خود صبر کنید. نه تنها این دوره انتظار به بدن شما اجازه می دهد تا به طور کامل بهبود یابد، بلکه به ایمپلنت های شما زمان می دهد تا در موقعیت نهایی خود قرار بگیرند.

دکتر آرمان انقطاع

دکتر آرمان انقطاع

فوق تخصص جراحی پلاستیک فوق تخصص جراحی پلاستیک از دانشگاه تهران، دارای دو بورد فوق تخصصی و تخصصی از دانشگاه تهران، نفر اول کشور در آزمون بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک از دانشگاه تهران، رتبه اول دانشکده پزشکی، با بیش از 14سال سابقه جراحی و عمل های موفق، عضو بنیاد ملی نخبگان، عضو هیئت علمی سابق دانشگاه تهران، عضو فعال انجمن جراحان پلاستیک ایران، عضو انجمن جراحان ایران است. از جمله خدماتی که دکتر انقطاع ارائه می دهند عبارتند از: جراحی بینی، جراحی ترمیمی بینی، بلفاروپلاستی، ابدومینوپلاستی، پیکرتراشی، لیپوماتیک، لیفت اندوسکوپی صورت، تزریق چربی و....
برچسب ها:
مقالات مرتبط
بهترین جراح پروتز سینه در تهران کیست؟

بهترین جراح پروتز سینه در تهران کیست؟

بهترین جراح پروتز سینه در تهران دارای ویژگی‌هایی است که لازم است متقاضیان پیش از انجام این جراحی به آن ویژگی‌ها توجه داشته باشند. برای مثال یک جراح خوب باید مدرک معتبر و تخصصی داشته باشد. تجربه کار...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *