دکتر آرمان انقطاع » جراحی بینی استخوانی
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

جراحی بینی استخوانی

فهرست مطالب

به دلیل این که بینی های استخوانی، پوست نازک و غضروف محکمی دارند، جراحی بینی، نتایج مطلوب و رضایت بخش تری را به همراه خواهد داشت. اولین نکاتی که پس از تصمیم به جراحی به ذهن افراد می رسد هزینه های جراحی و همچنین فرم و شکل بینی پس از جراحی است. به همین دلیل، کسب اطلاعات در زمینه ی جراحی بینی استخوانی، فواید و خطرهای آن برای کسانی که می خواهند اقدام به جراحی کنند بسیار مهم است.

عمل بینی استخوانی
نتیجه عمل بینی استخوانی 3 ماه بعد از عمل

ویژگی‌های بینی استخوانی

معمولا بینی‌های استخوانی از روی ظاهر آن‌ها، در نگاه اول مشخص هستند. به این معنا که بینی‌های استخوانی دارای قوز هستند و پوست پوشاننده استخوان و غضروف بینی، نازک است. همچنین از نظر بافتی، بافت استخوانی بینی باریک و بافت چربی نیز در آنها کم است.

پره‌های بینی‌های استخوانی کوچک و باریک می‌باشند. شایان ذکر است مهم‌ترین تفاوت بینی‌های استخوانی و غضروفی ضخامت پوست آنها میباشد. بینی‌های گوشتی پوست ضخیمی دارند و غضروف‌های آنها محدود می باشد.

روش انجام عمل بینی استخوانی

در عمل بینی استخوانی فرد کاملا بیهوش می‌شود و در طول عمل جراحی بینی هوشیاری ندارد. در طول جراحی، جراح پره‌های بینی را شکافته تا استخوان داخلی بینی فرد و غضروف آن را تغییر شکل دهد. در بینی‌های استخوانی، تغییر شکل استخوان و کوچکتر کردن بینی برای جراح، به نسبت بینی‌های گوشتی ساده ­تر است. هر چند شکل‌دهی نوک بینی با توجه به کم بودن حجم غضروف در بینی‌های استخوانی مشکل­ تر است.

در برخی موارد، بهترین جراح پلاستیک از غضروف لاله‌ی گوش یا دنده‌ها، به منظور فرم‌دهی بهتر نوک بینی‌ بهره می‌برد. با این حال عمل جراحی بینی استخوانی مردانه با زنانه با توجه به خصیصه‌های جنسیتی و فاکتورهای اجتماعی قدری  متفاوت است.

قبل و بعد از عمل بینی استخوانی
عکس قبل و بعد از عمل بینی استخوانی

جراحانی که تجربه کافی در عمل بینی‌های استخوانی در  مردان دارند معمولا نوک بینی را در جراحی بیش از حد زاویه دار نمی‌سازند، زیرا باعث ایجاد ظاهری زنانه در مردان می شود. برخلاف این مورد در بینی‌های زنانه استخوانی، هدف جراح ایجاد ظرافت در چهره بانوان و ایجاد ظاهری ظریف برای فرد است. در نتیجه قوسی که جراح در بینی استخوانی زنانه ایجاد میکند با بینی آقایان متفاوت است.

اهداف جراحی بینی استخوانی مردانه

  • نوک بینی و تیغه بینی به شکل یکپارچه با زاویه ۹۰ تا ۱۰۵درجه
  • ظاهر بینی نباید به هیچ وجه سربالا و یا به اصطلاح خوکی‌شکل باشد.
  • نوک بینی مردانه نباید بیش از حد کروی یا استخوانی باشد و باید کاملا ظاهری قوی و مردانه داشته باشد.
عمل بینی استخوانی مردانه
عمل بینی استخوانی مردانه (کاملا طبیعی)

اهداف جراحی بینی استخوانی زنانه

  • ظاهر بینی کوتاه و دارای قوس ملایم
  • نوک بینی اندکی از تیغه بینی بالاتر است.
  • ایجاد فرم صورت قلبی شکل در بانوان

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

جراح، ساختار بینی فرد و سایر اجزای چهره را بررسی کرده و در نهایت به شما اطلاع خواهد داد که آیا انتظارات شما از جراحی بینی استخوانی خود، واقع‌بینانه هست یا خیر. جراح راجع به  سلامت کلی شما، خطرات جراحی، مدت زمان بهبودی و هزینه‌ها با شما صحبت می‌کند. شیوه‌های جراحی و فرم‌دهی متفاوتی برای بینی‌های استخوانی وجود دارد و جراح ممکن است شیوه‌ی احتمالی را برای شما شرح دهد.

از طرفی نوع تغذیه فرد قبل از عمل جراحی نیز حائز اهمیت است زیرا، برای مثال مصرف داروهایی مثل آسپرین یا مسکن‌هایی مثل ناپروکسن موجب رقیق شدن غلظت خون میشوند؛ پس حداقل دو هفته قبل از جراحی نباید مصرف شوند. حساسیت‌های دارویی یا غذایی خود را حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

از آن­ جایی که حین عمل باید معده فرد خالی باشد بهتر است که از حدود ۸ ساعت قبل از جراحی غذایی مصرف نکنید. برخی مشکلات همراه که ممکن است در روند جراحی اختلالی ایجاد کنند مثل افت فشار یا فشار خون بالا و… باید با پزشک جراح و متخصص بیهوشی و اتاق عمل مطرح شوند.

جراحی بینی طبیعی

عمل جراحی بینی طبیعی در واقع یک رویکرد برای جراحی عمل بینی ا‌ست که در آن هدف حفظ غضروف، استخوان و بافت نرم، در وضعیتی کاملا طبیعی ا‌ست. این رویکرد خاص، موجب می‌شود که بینی فرد طبیعی و مادرزادی  به نظر برسد. از طرفی، فرم بینی‌های طبیعی با چهره فرد متناسب‌اند و بیش از حد کوچک یا دارای قوس غیرعادی نمی‌باشند. رویکرد‌های اصلی ایجاد یک بینی طبیعی به شرح زیر است:

  • فرم‌دهی و جابه ­جایی غضروف به محل طبیعی آن
  • برای عدم تقارن تیغه بینی از غضروف کافی استفاده میشود.
  • حداقل میزان بالا بردن نوک بینی
  • اقدامات مناسب پس از جراحی به منظور ایجاد جای زخم
عمل بینی استخوانی مردانه | دکتر آرمان انقطاع
نمونه عمل بینی استخوانی مردانه طبیعی

اقدامات بعد از جراحی بینی استخوانی

بعد از جراحی بینی، افراد معمولا برای هفته اول از گچ بینی استفاده می‌کنند. برای کاهش ریسک خون‌ریزی و التهاب سر خود را از سطح قفسه سینه بالاتر نگه دارید. التهاب و کبودی اطراف ناحیه‌ی چشم، پس از روز سوم شروع به بهبود می‌کند، هرچند ممکن است تا دو هفته هم زمان ببرد.

ناحیه بینی تا حدودی دارای التهاب است که پس از ۶ ماه این التهاب برطرف خواهد شد. خونریزی خفیف و ترشحات مخاطی تا چندین روز پس از جراحی طبیعی ا‌ست. شکل نهایی بینی شما پس از رفع التهاب بینی استخوانی مشخص میشود. کاهش مصرف مواد غذایی دارای سدیم، به رفع سریع‌تر التهاب بینی شما کمک خواهد کرد. پس از جراحی بینی استخوانی، موادی مثل یخ یا کیسه آب گرم روی بینی خود قرار ندهید.

پس از جراحی، از انجام فعالیت‌های شدید فیزیکی مثل پیاده‌روی و ورزش، بین سه تا شش هفته بپرهیزید. هر چند بعد از دو تا سه هفته می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. به جای استفاده  از دوش حمام از وان استفاده کنید. مواد غذایی با فیبر بالا مصرف کنید مثل میوه‌ها و سبزیجات. این شیوه‌ی غذایی باعث کاهش یبوست در فرد می‌شود. از خندیدن شدید پس از جراحی بینی استخوانی بپرهیزید. از لباس‌هایی مثل تی‌شرت استفاده نکنید و به جای آن لباس‌های دکمه‌دار بپوشید. تا ۴ هفته پس از جراحی از عینک‌های طبی و آفتابی استفاده نکنید.

عوارض جراحی بینی استخوانی

تمام جراحی‌ها شامل خطرات و عوارض خاص خود هستند. خوشبختانه، عوارض جراحی‌های بینی‌های استخوانی ناچیز هستند. در اینجا به برخی از عوارض نادر جراحی‌های بینی  اشاره می‌شود.

  • مشکل تنفس از طریق بینی
  • بی‌حسی دائمی در بینی و نواحی اطراف آن
  • درد، تغییر رنگ یا التهاب ناحیه بینی
  • وجود جای زخم

این موارد در صورت تبحر پزشک متخصص، احتمال وقوع پایینی دارند.

هزینه جراحی بینی استخوانی

هزینه‌های جراحی بینی بسیار متفاوتند و بسته به تجربه جراح، نوع مشکلات بینی مثل غضروف کم، پولیپ و یا برآمدگی می تواند تغییر کند. طبیعتا جراحان با تجربه بالا که ساکن کلان­شهرهایی مثل تهران هستند، به نسبت پزشکی که در شهرستان اقدام به عمل جراحی میکند؛ هزینه‌های متفاوتی برای جراحی بینی تعیین می کنند.

علاوه بر این گاهی اوقات، به علت کمبود غضروف بینی جراح به اجبار باید از دنده یا لاله‌ی گوش فرد برای شکل‌دهی بینی استفاده کند. در نتیجه هزینه‌ی این جراحی، نسبت به فردی که قوز مختصر در ناحیه بینی دارد بسیار بیشتر خواهد شد. با این تفاسیر، هزینه متوسط جراحی توسط متخصصین این حیطه ۱۴ میلیون تومان در سال ۹۹ تخمین زده شده. هرچند که با توجه به فاکتورهای ذکر شده این هزینه می­تواند طیف مابین ۳ تا ۲۵ میلیون را نیز در برگیرد.

دکتر آرمان انقطاع

دکتر آرمان انقطاع

فوق تخصص جراحی پلاستیک فوق تخصص جراحی پلاستیک از دانشگاه تهران، دارای دو بورد فوق تخصصی و تخصصی از دانشگاه تهران، نفر اول کشور در آزمون بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک از دانشگاه تهران، رتبه اول دانشکده پزشکی، با بیش از 14سال سابقه جراحی و عمل های موفق، عضو بنیاد ملی نخبگان، عضو هیئت علمی سابق دانشگاه تهران، عضو فعال انجمن جراحان پلاستیک ایران، عضو انجمن جراحان ایران است. از جمله خدماتی که دکتر انقطاع ارائه می دهند عبارتند از: جراحی بینی، جراحی ترمیمی بینی، بلفاروپلاستی، ابدومینوپلاستی، پیکرتراشی، لیپوماتیک، لیفت اندوسکوپی صورت، تزریق چربی و....
برچسب ها:
مقالات مرتبط
هزینه لیفت آندوسکوپی ابرو در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

هزینه لیفت آندوسکوپی ابرو در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

هزینه لیفت آندوسکوپی ابرو، یکی از موضوعات مهم در حوزه جراحی زیبایی است که بهبود ظاهر ابرو‌ها را مد نظر دارد. این فرآیند جراحی که برای تغییر و شکل‌دهی به ابرو‌ها استفاده می‌شود، علاوه بر جلب توجه به...

مراقبت های بعد از لیفت آندوسکوپی ابرو چیست؟

مراقبت های بعد از لیفت آندوسکوپی ابرو چیست؟

مراقبت های بعد از لیفت آندوسکوپی ابرو بسیار حائز اهمیت است تا از بهبود سریع و صحیح ابروها پس از این روش جراحی اطمینان حاصل شود. این نوع جراحی با استفاده از تکنیک‌های ویژه، اقدام به اصلاح و شکل دهی...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *